Szeretnéd megosztani a gondolataidat a Facebookon, de nem szeretsz írni vagy nem szeretnél vizuálisan megjelenni? A világ legnagyobb közösségi oldala most egy olyan funkció tesztelését kezdte meg, melynek segítségével hangfelvételeket – ún. “voice clips” – oszthatsz majd meg az ismerőseiddel, barátaiddal vagy közösségeddel.

A Facebook szóvivője sajtótájékoztatón erősítette meg az újdonság tesztelését, amely az állapotfrissítések között kapna helyet az előzetes elképzelések szerint a jövőben.

A közösségi óriás víziója szerint ennek segítségével azok számára is személyessé válhatna a kommunikáció, akik nem szeretnek videón szerepelni, esetleg kisebb sávszélességű internet hozzáféréssel vagy rosszabb felbontású telefonnal rendelkeznek.

A közösségi média szakértők egyelőre némi szkepticizmussal fogadták az új ötletet, egyesek véleménye szerint ugyanis semmire sem lesz jó igazán az újítás. Mások viszont rögtön arra gondoltak, hogy a Facebook a jövőben a podcastek világa felé kacsingatna és a hangfelvétel lehetősége már ennek előzetes felmérésére szolgálhat burkoltan.

Ezekben a bejegyzésekben további Facebook újdonságokról olvashatsz:

Forrás: WERSM