A legnagyobb közösségi csatorna még az eddigieknél is több játéktartalmat szeretne magához vonzani, ezért hamarosan lehetővé teszi a videó játék rajongók számára, hogy a Facebookon is támogathassák kedvenc gamerük élő csatornáját.

Az elképzelés nem új keletű, hiszen a Facebook és a Blizzard Entertainment közötti partnerségi megállapodás már 2016-ban létrejött, lehetővé téve ezzel a népszerű Diablo, Warcraft és Starcraft játékok, illetve a Facebook közötti közvetlen kapcsolatot.

2017 elején a Facebook elindította a kifejezetten játéktartalmakra összpontosító élő közvetítést is asztali számítógépeken, majd egy új gombot is hozzáadott a Messengerhez, amely lehetővé tette a felhasználók számára, hogy könnyedén közvetítsék a játékukat élő adásban.

Azzal, hogy a Facebook bevételszerzési lehetőséget is biztosít a játékosok számára, közvetlenül is versenytársává válik a Youtube és a Twitch számára, akik már korábban is kínáltak stream fizetési lehetőséget a felhasználóiknak.

A Facebook esetében azonban nem a korábban megszokott támogatási megoldást láthatjuk majd viszont, ahol az összeget egyszerűen kijelzi a képernyő, hanem az egyes összegek különböző emóciókhoz lesznek hozzárendelve, amely mindkét félnek biztosítja a magasabb felhasználói élményt.

Vérbeli gamer vagy? Olvasd el az alábbi bejegyzéseket is:

Forrás: Social Media Today