Amerikában született a szigorú ítélet.

Az Electronic Frontier Foundation (EFF) szerint Dél-Karolinában az elmúlt három évben csaknem négyszáz elítélt kapott magánzárkát a közösségi média használatáért. Ebből több mint 40-en kaptak kétéves, vagy ennél hosszabb ideig tartó elzárást – írja az AdWeek.

Az egyik szóban forgó elítélt, Tyheem Henry 38 Facebook-posztért kapott 37,5 év magánzárkát. Hozzá kell tenni, a férfinak már voltak elég súlyos ügyei korábban, például 2011-ben társaival halálra vertek egy egyetemistát. A lap megemlíti egy másik férfi, Walter Brown esetét is, ő 34,5 évet tölthet magánzárkában, de Jonathan McClain sem járt jobban, őt 24,6 évre ítélték.

http://www.dreamstime.com/stock-image-hand-jail-two-woman-image43086221

Ami különösen furcsa számunkra a történetben, hogy nem azért kaptak a fentebb említettek ilyen szigorú büntetést, mert durva tartalmakat írtak, hanem a mennyiség miatt. Jó tudni, hogy Dél-Karolinában a közösségi média használatát egyes szintű, vagyis a legsúlyosabb kihágásnak tekintik, mint például a gyilkosságot vagy a nemi erőszakot. A büntetések kiszabását pedig úgy állapítják meg, hogy a kihágásokat naponta számolják, tehát ha egy illető öt különböző napon ötször posztol a Facebookra, az öt rendbeli kihágásnak minősül, de egy nap alatt százszor is posztolhat, az csak egynek minősül majd.