A Facebook a közösségi tartalmak felfedezésében segítő Storyful platformmal jelentette be legújabb partnerségét. A neve „FB Newswire” és egyszerűbbé teszi a riporterek, újságírók és bloggerek számára a közösségi hálóban meglévő, hírértékű történetek megtalálását – írja az InsideFacebook.

Newswire650

Andy Mitchell, a Facebook hír-és globális média partnerségekért felelős igazgatója így nyilatkozott a bejelentés kapcsán:

„Izgatottan jelentjük be ma a FB Newswire-t, egy forrást, ami egyszerűbbé teszi az újságírók és szerkesztőségek számára a Facebooktól származó tartalmak megtalálását, megosztását és beágyazását az általuk előállított médiumokban. A Storyful támogatásával, amely vezető felület a közösségi tartalmak felfedezésében és hitelesítésében a szerkesztőségek szempontjából, a FB Newswire azokat a hírértékű tartalmakat gyűjti össze, amelyeket egyének és szervezetek osztottak meg nyilvánosan, szerte a világon – ezeket használhatják fel az újságírók a munkájuk során. Ebbe beletartoznak az eredeti fotók, videók és állapotfrissítések is, amelyeket a fontos alkalmak, így tüntetések, választások és sportesemények résztvevői, első emberei posztolnak.”

Aine Kerr, a Storyful vezető szerkesztője is írt a partnerségről:

„A Storyful ’felfedező’ technológiája és a szakértő újságírók a hitelesítés, válogatás és a közösségi elköteleződés egy új rétegét hozzák el a platform tartalmaihoz.

Megtaláljuk és hitelesítjük majd a megfelelő videókat, képeket és posztokat, amelyek kiemelt hírekre és fontos eseményekre, aktuális trendekre és mémekre fókuszálnak, valamint le fogjuk leplezni a hamis sztorikat és mítoszokat.

Csak az elmúlt néhány napban hitelesítettük az ukrajnai tüntetések, a Dél-Koreában eltűnt hajóutasok keresésének, Cambridge hercege és hercegnője ausztráliai látogatásának és Amerika szépe báli sztorijának tartalmait.

Hisszük, hogy a Storyful támogatásával az új Newswire bebizonyítja, hogy a Facebook egyszerre a hírek forrása és célpontja, és meg tudja mutatni a Storyful arra való képességét, hogy valós idejű történeteket hozzon felszínre a világ különböző pontjairól.”

A FB Newswire-nek van saját Facebook oldala és Twitter fiókja is: @FBNewswire.

Mit gondolsz a bejelentésről?