Úgy tűnik, már konkrét dátumot is lehet tudni azzal kapcsolatban, mikor lesz elérhető az Egyesült Államok korábbi elnökének, Donald Trumpnak a közösségi oldala, aminek terve az után fogalmazódott meg, miután a létező összes közösségi oldal kitiltotta. A Truth, azaz Igazság nevű oldal február 21-től lesz elérhető az App Store adatai szerint. 

A demófotók alapján tulajdonképpen a Twitter mása lesz, ahhoz hasonlóan az alkalmazás olyan funkciókat kínál, amelyekkel követni lehet másokat vagy felkapott témákhoz lehet hozzászólni. 

Az alkalmazás bevezetésére 13 hónappal azután kerül sor, hogy a Facebook- és Twitter-oldala kitiltotta a volt amerikai elnököt, mert a 2020-as elnökválasztás során elkövetett széleskörű csalásról beszélt, megalapozatlan állításai közben pedig bátorította támogatóit, hogy vegyenek részt az amerikai Capitolium elleni január 6-i támadásban, ahol több ember is az életét vesztette. 

A tervek szerint a közösségi oldalt kiegészíti majd egy előfizetéses video-on-demand szolgáltatás lenne, szórakoztatással, hírekkel és podcastokkal, de hogy ez mikor indul, azt egyelőre nem tudni. Az oldal a Trump Media & Technology Group tulajdona, aminek értéke jelenleg értéke jelenleg 4,3 milliárd dollár. 

Forrás: The Guardian