Donald Trump, az Egyesült Államok újonnan beiktatott elnöke köztudottan imádja a közösségi médiát, ezért sem meglepő az, hogy miképpen lehet(ne) kapcsolatba lépni a Fehér Házzal. Facebook Messengeren.

Korábban a Fehér Ház weboldalán egy publikus komment szekcióban lehetett kapcsolatot létesíteni, amelyet az elmúlt években Barack Obama elnöksége alatt számos moderátor kezelt a háttérben. Ez a felület azonban elűnt, helyette a webolda arra biztatja a felhasználókat, hogy közvetlenül Facebook Messengeren keresztül vegyék fel a kapcsolatot a Fehér Házzal. Egy bökkenő van csak, hogy nincs elérhető Messenger felhasználói fiókja jelenleg sem a Fehér Háznak, sem magának Donald Trumpnak.

Itt bizony nem lehet üzenetet küldeni.

Hétfőn jelentek meg a Twitteren az első posztok, amelyek arról szóltak, hogy a nyilvános komment opció eltűnt, illetve a telefonos vonal is kikapcsolásra került, ez utóbbin a hívókat arra kérik, hogy Facebook Messengeren kommunikáljanak. Az érdeklődők számára nem világos, hogy a Fehér Ház, vagy Donald Trump hivatalos oldalán kellene üzenniük – de ha az is lenne, attól még fennállna a hiba, hogy egyiken sem érhető el az üzenetek küldésének lehetősége.

A Facebook tavaly jelentette be a Messenger Botok megjelenését, amelyek célja, hogy a vállalatok előre programozott “robotok” segítségével kommunikáljanak a Messenger csevegőben a felhasználókkal. Valószínűleg a Fehér Ház is valami ilyen kommunikációt vezetne be, viszont hiba csúszott a kivitelezésbe és a kommunikáció már elindult a platformról, de maga a bot nem vált elérhetővé.