A Google már most elkezdett készülni az ünnepi időszakra – új hirdetési rendszere fejlesztésével. Tegnap New Yorkban mutatták be a Showcase Shopping hirdetéseket, melyeknek célja, hogy abban az esetben is segítsék megtalálni a felhasználók számára a kívánt termékeket, amennyiben a keresősávba beütött kifejezés nem túl specifikus. A Google szerint a keresések 40 százaléka pedig egyáltalán nem az: a felhasználók szeretnek úgy rákeresni a kívánt termékre mint „nyári ruha”, „fürdőszobai kiegészítő” vagy „bikini.”

Az új formátummal viszont az ilyen általános keresőszavak is találhatnak konkrét termékeket, márkához kötve – itt maga a kereskedő dönti majd el, hogy milyen szavakhoz köti termékeit -, egy-egy felkínált termék képére rákattintva pedig külön oldalon találja magát, további információkkal és a márka további ajánlataival. A kép kiemelkedően fontos – a Google szerint az emberek 44 százaléka használ fel képeket a kereséshez vásárláskor. A Showcase Shoppin a következő hetekben lesz elérhető az USA-ban, Angliában és Ausztráliában.

Jonathan Alferness, a Google munkatársa így nyilatkozott a fejlesztésről: „Ez egy olyan új módja a vásárlásnak, ami a kereskedőt kezeli az első helyen és valóban segíti az embereket abban, hogy felfedezzék, mit és hol akarnak vásárolni.”

A telefonos keresések és vásárlások aránya az elmúlt években nagy mértékben növekedett. A vásárlással és utazással kapcsolatos keresések 30 százalékkal nőttek, azon keresések, melyek használták a „legjobb” szót pedig 50 százalékkal.

A Google ezen felül továbbfejleszti TrueView hirdetéseit is, melyek videók lejátszása alatt teszi lehetővé, hogy a néző közben láthassa egy-egy márka különböző termékeit és információkat kapjon azokról. Az új fejlesztésnek hála a hirdetők mostantól kiválaszthatják, melyik termékeiket szeretnék kiemelni a hirdetési sávban. A számok szerint a TrueView-ra meg is éri befektetni: 2015 és 2016 január között a hirdetések száma 50 százalékkal növekedett és három hirdetőből egy használta a formátumot.

Google TrueView

Az utazási piacon ugyancsak óriási szerepet kap az online vásárlás világában – a telefonon keresztül elérhető utazásos weboldalak látogatottsága 2016 első negyedévében 40 százalékkal nőtt, a Google Hotel Ads ajánlatainak pedig már majdnem a fele okostelefonokon jelenik meg, ez pedig év 2,4-szeres növekedést jelez.

Emiatt a Google hamarosan olyan feature-okat ad ki, melyekkel könnyedén tudunk majd hoteleket és repülőgépjáratokat foglalni. A Hotel Smart Filtersen keresztül például a hotelek közül árakon, ratingeken és olyan lehetőségeken keresztül tudunk majd válogatni, hogy a hotel állat barát-e. Azt is megtudhatjuk, hogyan változnak a szobák árai és mikor a legolcsóbbak. A Google Flightsnál pedig nem kell újra és újra ellenőrizni az árakat, azok változását a rendszer maga fogja figyelni és jelezni a megadott járatokkal kapcsolatban.

Google Flight

Az internetes vásárlás sikeréről az iskolai felkészülés időszakában itt írtunk.

Forrás: Adwee