Nagyon igyekszik a Facebook. Az egyik oldalon ugyan keménykedik, hogy ők aztán nem cenzúrázzák a hazug politikai hirdetéseket, a másik oldalon viszont olyan, mintha nagyon rámentek volna arra, hogy megvédjék az adatainkat. Sok ebből egyébként látszatintézkedés, és csak nagyobb betűvel írják ki elénk azt, ami már eddig is ott volt.

Kicsit ilyesmi ez a mostani bejelentés is, ami valamikor az év folyamán kerül bevezetéssel mindenkinél. Ez konkrétan a facebookos bejelentkezéseket (Facebook Login) érinti, amikor ugye valamilyen oldalon úgy regisztrálunk, hogy rendes e-mail cím, név stb. megadása helyett egyszerűen rányomunk a Facebook Loginra, és ezzel onnan lehúz minden szükséges adatot.

Ennél eddig is volt némi figyelmeztetés, hogy harmadik félnek adjuk meg az adatainkat, de most ez sokkal látványosabb lesz, részletezve mit használ fel az adott oldal. Ezt a figyelmeztetést állítólag minden bejelentkezésnél megteszi majd, ha pedig valamelyik oldalnak lejárt volna az engedélye az adataink felhasználásra, akkor még erősebben a képünkbe nyomja majd, hogy az adatainkkal játszunk. És persze azt is megkapjuk, hogy azonnal tiltsuk az oldal hozzáférését az adatainkhoz.

Természetesen ezzel a Facebook csak önmagát védi az elmúlt évek adatszivárgásait látva, a felhasználók zöme pedig csak olvasás nélkül morog majd, hogy mi a fenéért ugrál fel neki ez az ablak minden egyes belépéskor, hiszen ő már régen hozzájárult a megosztáshoz.