Az indulása óta a függőleges videókat népszerűsítő platform egyes felhasználók által közzétett képernyőképek szerint most úgy tűnik, hogy néhány alkotót a vízszintes tartalom felé terelne.

Amint ebben a Jules Terpak által közzétett példában látható, a TikTok egyes alkotóknak „megnövelt elérést” kínál a fekvő formátumban készített tartalomra vonatkozóan.

A fekvő tájolású videók, amelyek szélessége nagyobb, mint a magassága, és hossza meghaladja az 1 percet, jogosultak a megnövelt elérésre. Magyarán jobban tolja majd a Tiktok az algoritmusba. Minden olyan videó, amely megfelel a megadott követelményeknek, 72 órára boostolva lesz az alkalmazásban, ami jelentős ösztönzést jelenthet a közzétételre a TikTok alkotói számára, akik nagyobb nyilvánosságot keresnek.

Hivatalos közlemény hiányában csak találgathatunk, hogy lehet mindez összefügg azzal, hogy a Tiktok igyekszik konkurenciát állítani a Youtube-nak, ugyanis hiába népszerűbb a Tiktok, a Google szolgáltatása sokszorosát kínálja bevételben az alkotóknak, és mindezt fekvő tájolás hosszú videókkal éri el.

Meglátjuk mi lesz a Tiktok próbálkozásából.

Forrás: Social Media Today