Egészen pontosan 542 millió dollárt fektetett a Google egy Magic Leap nevű cégbe.

A Magic Leap nevű cégről nem sokat lehetett korábban hallani. Ez egy nem túl nagy, floridai székhelyű startup, amely 2011-ben indult, jelenleg pedig körülbelül 100 alkalmazottat foglalkoztat. A Magic Leap olyan 3D-s, virtuális valósággal foglalkozik, mint például az Oculus Rift – ha visszaemlékszünk, akkor ezt a céget nem is olyan régen a Facebook kebelezte be, mintegy 2 milliárd dollárért. A különbség a két cég között, hogy a Magic Leap a 3D-s, illetve a kiterjesztett valóságot úgy hozza el nekünk, hogy ne legyen szükségünk hozzá semmilyen speciális eszközre, például 3D-s szemüvegre, sem pedig egyéb trükkökre.

A cég tevékenységéről, elképzeléséről sokat elmond egy, a weboldalán található videó, amin azt látjuk, hogy egy kiselefánt lebeg valakinek a kezén:


Magic Leap

A Magic Leap már eddig is több szabadalommal büszkélkedhet, például egy olyan kesztyűt is ők jegyeznek, ami a számítógép és az ember közötti interkciókat emeli más szintre. De készítettek már olyan ultra magas felbontású 3D-s kijelzőt is, ami egy olyan rendszerhez csatlakozik, aminek segítségével egy, vagy több ember is közvetlenül aktívan piszkálhat bele.