Madonna az oldalán egy olyan videót osztott meg, amelyben egy orvos állítja, hogy a klorokin gyógyítja a COVID betegséget, ezt az Instagram és a Facebook is hamisnak és félreveztőnek jelölte, ugyanis Madonna állításával szemben az igazság az, hogy a kolorkin és a hidroklorkin koronavírus-gyógyító hatásáról nincsenek tudományosan alátámasztott tények, és már a kísérletekről is erőteljesen megoszlanak a vélemények, az Egészségügyi Világszervezet például kifejezetten azt állítja, hogy hatástalan a szer.

Madonna azt a videót tette ki, amelyben az az orvos beszélt a gyógyszerről, aki korábban például olyanokat is mondott, hogy a nők cisztás megbetegedései és a férfiak erekciós zavarai arra vezethetőek vissza, hogy a betegek álmukban démonokkal és boszorkányokkal létesítenek szexuális kapcsolatot.

Madonna azt írta, hogy itt az igazság, ami végre mindenkit felszabadít, csak sokan nem akarják, hogy megtudják az emberek. Arról nem írt, hogy a démonos elméletetet is igazságnak gondolná. Mindenesetre az Instagram elhomályosította a posztját, és jelezte, hogy félrevezető, hamis információkat tartalmaz, így talán a 15,4 millió követője közül nem mindenki hitte el azt, amiről a démonokkal suttogó orvos beszélt. 

Forrás: Forbes