Már megszokhattuk, hogy a Facebook kísérleti újdonságai nem mindig a felhasználók széles rétegét célozzák meg, viszont akiknek szól, azok általában örülnek neki. Ez a helyzet most a rapperekkel is, akiknek a BARS nevű alkalmazás készült. 

A BARS egy rakás hiphop hangmintát, hangeffekteket és más eszközöket tartalmaz, amiket a rapperek használhatnak. A Facebook kísérleti csoportjának közleménye szerint a stúdiószoftverek általában méregdrágák, és bonyolult használni őket, ezen szeretnének egyszerűsíteni. Amellett, hogy hangmintákat lehet a szöveg alá tenni, az alkalmazás segít az audiovizuális megjelenítésben is, és részt lehet venni különböző kihívásokban, mint mikor a gép dob egy szót, és azt kell beleépíteni a szövegbe. 

Hiánya, hogy nincs benne lehetőség kollaborációja, vagy remixek készítésére, de jelenleg az alkalmazás célja inkább az, hogy a feltörekvő rapperek el tudjanak indulni, és fejlődjenek. Az elkészített videók 60 másodpercesek lehetnek, letölhetőek és megoszthatóak más applikációkon is, ami alatt elsősorban a TikTokot kell érteni, bár valószínűleg a Facebook boldogabb lenne ha az Instagram megfelelő felületét használnák, ugyanakkor nem rossz reklám az applikációnak, ha a TikTokon látják, hogy ezzel az alkalmazással készült egy klip, és az ottani felhasználók kipróbálják a BARS alkalmazást is. 

Forrás: Social Media Today