Holokauszttal kapcsolatos információs forrásokat tesz elérhetővé a TikTok, hogy ezzel is segítség a harcot az antiszemitizmus ellen. Az információs oldal, ami akkor jelenik meg ha a felhasználók holokauszttal kapcsolatos tartalmakra keresnek, az aboutholocaust.org oldalra hivatkozik. 

A témakör böngészésekor azt javasolja egy figyelmeztető üzenet, hogy a felhasználó ellenőrizze a tényeket megbízható források, például a többnyelvű webhely (aboutholocaust.org) segítségével, ahol alapvető információkat talál a holokauszt történetéről és annak örökségéről. Az alkalmazás egy állandó szalaghirdetést is elhelyez a holokauszttal kapcsolatos videók alján, amely arra kéri a felhasználókat, hogy „ismerjék meg meg a holokauszt tényeit”.

Bár a TikTok szabályai tiltják a gyűlöletbeszédet, a holokauszt tagadását és az antiszemitizmus egyéb formáit, az alkalmazást korábban több kritika érte, amiért lehetővé tette az antiszemita tartalom terjedését a platformján. Legfrissebb közleményében a TikTok megjegyzi, hogy blokkolja a holokauszttal kapcsolatos olyan keresési eredményeket, amelyek megsérthetik a szabályait, és nagyobb figyelmet szentelnek az ilyen jellegű tartalmak moderálására is.  A figyelmeztető üzenetekkel a “következő hónapoktól kezdve” lehet majd találkozni, vagyis pontos időpontot nem adott egyelőre a TikTok. 

Forrás: Engadget