A fénykép-megosztó szolgáltatás, a Twitpic hamarosan leáll.

Most jelentette be a Twitpic, hogy a működését szeptember 25-én leállítják – írja a Business Insider. A Twitpic segítségével egyszerűen, a Twitteren belül lehetett megosztani a fotókat. Úgy tudni, védjegy-vita áll a háttérben, emiatt lesz vége a szolgáltatásnak. Noah Everett, a Twitpic alapítójának a blogbejegyzése szerint a Twitter megfenyegette őt, hogy elvágja a hozzáférést a fejlesztési eszközökhöz. Everett pedig inkább úgy döntött, hogy leállítja a szolgáltatást. Ez azt jelenti, hogy minden korábbi tweetben, amiben a Twitpic url-je található meg, a kép elérhetetlenné válik.

Ugyanez vonatkozik egyébként az így megosztott GIF-ekre. Ez azért is lesz kellemetlen a felhasználóknak, mert a népszerű feed-olvasókban, mint a TweetDeck-ben jelenleg nincs a Twitpic-en kívül más lehetőség, hogy ilyen kiterjesztésű fájlokat osszanak meg.

A Twitpic a következő pár napban lehetőséget biztosít arra, hogy a felhasználók lementhessék a korábban feltöltött fotóikat, videóikat.

A Twitter szóvivője úgy nyilatkozott, hogy nagyon szomorúak, hogy leáll a Twitpic, ugyanakkor hozzátette, hogy meg kell védeniük a márkát.