A GymPact alkalmazás, amely pénzt ad neked, ha eléred a fitnesz céljaidat, új névvel hódít: Pact. Emellett pedig két friss „diéta-orientált” funkcióval is köszönti az Újévet – írja a TechCrunch.

Egy évvel ezelőtt tűnt fel először a GymPact, majd 850 ezer dolláros adományhoz jutott június folyamán a Guitar Hero alapítójának köszönhetően. Nemrég sikerült még további 1,5 millió dollárra szert tenniük és a következő epizód pedig a névváltás volt.

my-pact-iphone

Az alapító, Yifang Zhang azt mondja, többek között azért volt szükség erre, mert a „gym” szócska összezavart sok felhasználót, ugyanis az alkalmazás nem csak azt számolja, hányszor jelentkezik be valaki az edzőterembe, de azt is, amikor fitnesz központban jár, futni megy, sétálni, biciklizni vagy egyéb sporttevékenységet végez viselhető technológiai eszközök és a hozzájuk integrált applikációk társaságában. Köztük ilyen a RunKeeper, a Jawbone UP, a Fitbit, a Moves, a MapMyFitness és a MyFitnessPal. Most pedig két új funkcióval is bővült, amelyek az egészséges táplálkozásra fókuszálnak.

Az alkalmazás használatához kiválaszthatod, milyen gyakorlatot fogsz végezni, megadhatod milyen ételeket fogyasztasz, sőt „megfogadhatod”, hogy az elkövetkező X napban zöldséget fogsz enni. Majd kiválaszthatsz egy bizonyos összeget – 5 vagy 10 dollárt –, amelyet levonnak a hitelkártyádról vagy a PayPal számládról, ha kihagysz egy napot. Ha viszont teljesíted a kitűzött célt, heti 30 centtől 5 dollárig terjedő összeggel jutalmaznak, amint felhalmozol 10 dollárt. A kifizetést azokból a pénzekből oldják meg, amelyek a nem teljesített „fogadalmakból” származnak.

A Pact azonban kijátszható. Bárki bejelentkezhet egy edzőterembe akkor is, ha éppen nem végez ott gyakorlatokat és posztolhat képet zöldségekről, amelyeket nem is fogyasztott el. Másrészt pedig bár egy 5 dolláros büntetés kiszabása saját magunknak elég motiváció lehet ahhoz, hogy ne adjuk fel, a lehetséges jutalomként érkező 30 cent – 5 dollár mellett nem biztos, hogy megéri a fáradtságot hamis bejelentkezéseket eszközölni és napi három étkezést összedobni (az alkalmazás megköveteli, hogy legalább 1200 kalóriányi ételt és legalább három étkezést „regisztrálj”, beleértve a harapnivalókat is, minden nap); vagy újabb zöldségadagokat készíteni, esetleg vásárolni egy-egy fotó erejéig.