Legkevesebb 500 dollár ütheti a markodat.

A Facebook még márciusban vásárolta meg a virtuális valóság egyik legnagyobb úttörőjét, az Oculus VR-t. “Nagyon izgatott vagyok, hogy sikerült megegyezni a virtuális valóság technológiájában vezető Oculus VR-ral” – számolt be akkoriban a Facebookon Mark Zuckerberg az üzlet megkötéséről.

Az Oculus által kifejlesztett szemüveg, az Oculus Rift a fejlesztők szerint is teljesen megváltoztathatja azt, amit eddig a videojátékokról gondoltunk. A Business Insider úgy fogalmazott, “szinte lehetetlen leírni a terméket”, a felhasználó tényleg úgy érzi, hogy teljesen benne van a virtuális környezetben, mintha tényleg egy másik helyen volna. “Az Oculus küldetése, hogy lehetővé tegye megtapasztalni a lehetetlent” – írta Zuckerberg.

http://www.dreamstime.com/stock-photos-female-game-developer-oculus-vr-vr-headset-unveiling-second-version-rift-its-virtual-reality-pc-just-image40351163

Most, hogy a termék és a Facebook egyre inkább összedonódik, a fejlesztői csapat attól tart, hogy benne maradhatott a programkódban bug. A The Verge írása szerint a szemfülesek most pénzt is kereshetnek, ha ők jelentenek egy-egy bugot, amit a virtuális szemüvegben, weboldalban és fejlesztői csomagjának programkódjában találnak. A Facebook legkevesebb 500 dollárral jutalmazza a bejelentőket, felső határ nincs. A cég ilyen célokra tavaly 1,5 millió dollárt költött.