Megvásárolta a SmugMug a Flickr képmegosztót a Yahoo tulajdonosától, a Verizontól. A két platform több mint 15 éve nyújt hasonló szolgáltatásokat, tehát joggal merül fel a kérdés a felhasználókban, hogy vajon mi változhat az akvizíció után.

A SmugMug azt osztotta meg a közvéleménnyel, hogy nem tervezik az oldalak egyesítését. A platformok függetlenek maradnak egymástól és saját kínálatukkal működnek tovább a jövőben is. Az egyetlen változás az lesz, hogy a Flickr felhasználóinak el kell fogadni az új anyavállalat felhasználási feltételeit is, hogy tovább használhassák a szolgáltatást.

A Flickr előnye a jövőben is a gyorsaság és az 1 TB ingyenes tárhely lesz. Továbbra is albumokba lehet majd rendezni a képeket és felvételeket, valamint különböző felhasználási jogokat lehet majd hozzájuk rendelni. Mindez ingyenes és fizetős szolgáltatással is elérhető lesz a felhasználóknak.

A SmugMug viszont kizárólag prémium szolgáltatást kínál majd a jövőben is, kifejezettem profi szakembereknek, amely testre szabható webhelyet és korlátlan tárhelyet biztosít, már havi 3,99 dollárért (ha a kedvezményes, éves fizetést válasszuk).

Azoknak akik nem tudják melyik szolgáltatás illik a leginkább hozzájuk érdemes kihasználniuk a mindkét oldal esetében elérhető teszt időszak lehetőségét.

Forrás: TNW