A most futó Eb felpörgette a Facebook aktivitást is hazánkban. 44 év után először szerepel válogatottunk a kontinens tornán, nem is rosszul. Az emberek az utcára vonulva ünnepelnek és a Facebook oldalak sem hagyhatják ki, hogy ne drukkoljanak a csapatnak.

Számos oldal osztott meg az Európa bajnoksághoz kapcsolódó tartalmat, ezek közül szemezgettünk néhány ötletes megoldást.

Coca-Cola

A Coca-Cola hivatalos Eb szponzorként könnyebb helyzetben van, mint sok más márka hazánkban. Ezt ki is használta a brand, több Dárdai Pállal készült tartalom került ki a Facebookra (és tévéreklámok is futnak a magyar szakemberrel). Nem csak mérkőzések előtt és után született poszt, hanem közben is, reagálva a mérkőzés eseményeire, főleg a magyar gólokra.

foci-eb-magyar-posztok-coca-cola-1

Király Gábor mackónadrágjával is találkozhatott rengeteg ember, az ikonikus viselet használata a közösségi média kommunikációban nem meglepő, a világsajtó is foglalkozik vele.

foci-eb-magyar-posztok-coca-cola-2

Fanta

A fiatalabb célközönséggel rendelkező Fanta az új, palackjain található szlogenekkel fejezte ki a mondanivalóját, illetve említést érdemel a Snapchat poszthoz hasonló szöveges rész. A fiatalok díjazták is, 2400 reakció érkezett rá.

foci-eb-magyar-posztok-fanta

Renault

Saját autóit helyezte előtérbe a Renault az izlandi meccs előtt és után is a posztokban. Ami viszont látványos, hogy minimalista, mégis látványos GIF-ek kerültek ki, ami így sokkal jobban figyelemfelhívó.

foci-eb-magyar-posztok-renault

Dacia

Bár a román autó márka nem örülhet saját nemzete válogatottjának, a Dacia Magyarország oldalán autó kerekeken robogott a labda a győzelem irányába a meccs előtt. A lefújás után meg is érkezett járgány a „célba”.

foci-eb-magyar-posztok-dacia-1 foci-eb-magyar-posztok-dacia-2

NaturAqua
A NaturAqua marketingesei az állóvizet felkavaró vízcseppekhez hasonlították azt, ami most a válogatottal történik.  Két kis ország csapott össze, Izlandnak az első Eb, illetve 44 után nekünk is újdonság a szereplés. Az állóvizet mind a két csapat felkavarta eddig, ez tény.

foci-eb-magyar-posztok-naturaqua

IKEA

Bár a svédek is versenyben vannak, az IKEA bútorai az Izland – Magyarország meccset nézték szombat este. Tetszetős ötlet, hiszen akár nemzeti válogatottuk kezdőcsapatába is illenének a bútorok fantázianevei.

foci-eb-magyar-posztok-ikea

PICK Ízközösség

A Pick az osztrákok felett aratott győzelmet ragadta meg egy szurkolói GIF-fel, amelyen szárazkolbászokból kirakott eredményjelző mutatta a meccs alakulását.

foci-eb-magyar-posztok-pick

Media Markt

A Media Markt csapata a Facebook reakciókra gyúrt rá, nem kis sikerrel.

Az Izland – Magyarország meccset követő posztban arra kérték a követőket, fejezzék ki érzéseiket. Ez olyan jól sikerült, hogy a 3300 reakció döntő többsége, 2,3 ezer volt az Imádom, míg a Tetszikre „csak” közel 800 felhasználó nyomott.

foci-eb-magyar-posztok-media-markt-1

 

Még ezt megelőzően, az osztrákok elleni meccs előtt gyűjtött be az áruházlánc 1500 reakciót azzal, hogy megosztott egy képet az egyik áruházi kollégáról, akin az alkalmazottak új Hajrá magyarok! feliratú pólója van.

foci-eb-magyar-posztok-media-markt-2

Az Eb közel sem ért véget, a torna július 10-ig tart. A magyar csapatnak egy csoportkör és sokak reménye szerint egy nyolcaddöntő is hátra van még, így van lehetőség számos márkának repetázni ez idő alatt a szurkolói posztokból.