Vacsoraestet vagy mozizást tervezel? A Facebook segít. A közösségi háló ugyanis két frissítést jelentett be mobil oldalával kapcsolatban: mostantól az éttermek Facebook oldalán is lehet asztalt foglalni, továbbá a vetítési időpontok megtekinthetők a mozik és TV műsorok oldalain. Míg az asztalfoglalási funkció elérhető Android és iOS felhasználók számára is, csak az Apple eszközökkel rendelkezők tudják majd a TV műsorok és mozifilmek funkcióját használni – írja az InsideFacebook.

A Facebook az OpenTable népszerű foglalási platformmal partnerségben frissítette mobil termékét, nyilatkozta a cég egyik szóvivője:

„Az OpenTable azon dolgozik a Facebookal, hogy az emberek asztalt tudjanak foglalni egy étterem oldalán mobilról. A foglalási lehetőség megtalálásától kezdve minden a natív Facebook applikáción belül van – nem szükséges meglátogatni egy mobil oldalt vagy megnyitni az OpenTable alkalmazását. Ez a funkció azon éttermek oldalán elérhető, amelyek támogatják az OpenTable-t az Egyesült Államokban. Ez az integráció még több ember számára teszi elérhetővé az OpenTable-t Faebookon, mivel nem kell OpenTable tagnak lenned ahhoz, hogy asztalt  foglalj a mobil oldalakon.”

pagesmashup

És egy másik fontos mobil frissítés: a hashtagek már használhatóak az iOS natív applikációban is.

A Facebook bejelentése szerint a legutóbbi iOS frissítéssel a Facebook felhasználók épp úgy alkalmazhatják a hashtageket, mint ahogyan az asztali kliensen. Rákereshetnek a tagekre vagy megérinthetik azokat a posztokban, hogy felfedezzenek egy, az ismerőseik és mások által tárgyalt témát a Facebook ökoszisztémáján belül.

Az alkalmazás betöltése is gyorsabb lett iPaden, valamint az idővonalak is tisztább dizájnt kaptak. Azokat a hibákat szintén javították, amelyek piros értesítés ikonokat mutattak a felhasználóknak akkor is, ha valójában nem voltak értesítések.

A frissítés már elérhető az App Store-ban.

Itt pedig egy képet láthattok a hashtag keresési eredmények oldaláról iOS-on:

1003538_10101376678721719_334305507_n