Míg eddig az állapotmegosztások automatikusan nyilvánosként voltak beállítva, ezentúl ezeket csak az ismerőseink láthatják, hacsak mi magunk nem akarjuk mindenkivel megosztani a posztjainkat.

A figyelmetlen felhasználók sok fotót, vagy szöveget osztottak meg mindenkivel, hiszen a Facebook alapértelmezett beállítása a “Public”, vagyis a “Nyilvános” volt. A cég ígérete szerint ez változik, és első körben a “Friends”, vagyis az “Ismerősök” kategóriát fogja felajánlani. Persze ezt minden egyes felhasználó a maga igényei szerint változtathatja majd – írja a thenextweb.com.

facebook

További újítás, hogy a Facebook minden évben készít a felhasználóinak egy, a személyes adatokról szóló bemutatót, ami a regisztráltaknak a saját profilján bemutatja, hogy például milyen képeit láthatja mindenki, és mik azok, amiket nem.