A napokban a Facebook megtartotta az első Communities Summitot, bejelentve néhány fontos frissítést.

Az eseményen Mark Zuckerberg elmondta, hogy a csoportok milyen fontos szerepet játszanak a Facebook jövőben.

És jelenében is. Jelenleg több mint egymilliárd ember használja a Facebook-csoportokokat és sokak számára ez a funkció adja a Facebook-élmény lényegét.

Az esemény bejelentettek néhány fontos fejlesztést a csoportokon belül:

  • Group Insights: A Group Insights Segítségével az adminok jobban átláthatják a csoport működését és azt, hogyan tudják a csoporttagok számára azt még élvezhetőbbé tenni. A szolgáltatáson keresztül láthatjuk a csoport növekedésének adatait, az engagement adatokat és hogy a tagoknak mely posztok tetszettek a legjobban.
  • Filtering: Hamarosan különböző alapszűrőket lehet bevezetni a jelentkezőknél, így megkönnyítve az elfogadtatási folyamatot: így például beállíthatjuk, hogy a csoportba milyen földrajzi elhelyezkedésű vagy milyen nemű  felhasználók jelentkezését várják.
  • Teljes törlés: Mostantól úgy törölhetünk tagot a csoportból, hogy annak minden posztolt tartalma és kommentje is eltűnik.
  • Időzített posztok: Mostantól beidőzíthetünk posztokat a csoportokban is.
  • Group-to-group: A tesztelés alatt lévő funkcióval az adminok más, hasonló célú csoportokat tudnak ajánlani a csoporttagoknak.

A Facebook a legutóbbi funkcióval is elő akarja azt segíteni, hogy összekösse az embereket a világ körül, mely legújabb kiemelt célja a kék óriásnak.

A fejlesztés leginkább azért lehet fontos, mert már Facebook-oldalak is létrehozhatnak csoportokat, közösséget építve a brand számára:

Megnyílnak a csoportok a Facebook-oldalak számára

Forrás: Facebook