A Facebook Chat több problémát szokott okozni, mint amennyit megold. Ha viszont arra használod, hogy csupán alkalmi ismerősökkel csevegj, van egy kevésbé ismert beállítás, amely hasznos lehet számodra: ezzel mindenki számára offline leszel látható, kivéve néhány közeli barátodat. A LifeHacker összefoglalta, hogyan működik.

Nem mondhatjuk, hogy a Facebook Chat a legjobb instant üzenetküldő szolgáltatás, ami csak létezik, de előfordulhat, hogy az egyetlen, amit a barátaid használnak; vagy esetleg te akarod használni az egyébként egészen jól működő video chat opció miatt. Bármi is legyen az ok, így állíthatod be, hogy offline legyél azok számára, akikkel nem akarsz kapcsolatba lépni:

Nyisd meg a Facebook chat listádat és kattints a fogaskerék ikonra, majd menj a „További beállítások”-hoz.

original

Válaszd ki a „Chat bekapcsolása csak néhány ismerős számára” opciót, majd gépeld be azok nevét, akik számára látható szeretnél lenni. A másik alternatíva, hogy mindenki számára online leszel és csak néhány ismerősödet blokkolod.

Végül kattints a „Mentés”-re.

Miután végeztél, offline státuszban fogsz megjelenni minden ismerősödnél, kivéve azoknál, akiket a listára tettél. Így elég ügyesen sakkban tarthatsz mindenki mást.

Ha további Facebook tippek érdekelnek, olvassátok el a LifeHacker által ajánlott összeállítást!