Bár idén már át lett szabva a Google Maps asztali kliense, most ismét egy jelentősebb frissítés éri el a platformot. „Pegman”, a Maps sárga „kabala” figurája visszatért és azért szolgál, hogy könnyebben elkalauzolja a felhasználókat a Google Street View képei között. Ha rákattintasz – a Maps jobb alsó szekciójában találod –, azonnal megmutatja neked a közeli utakat, amelyek támogatják a Street View-t. Ez a „Pegman nézet” kiemeli egy kék körrel a felhasználók által feltöltött fotókat is, valamint bármely üzletet és turista látványosságot, amibe betekinthetsz, egy sárga körrel. A Google nagy felhajtást kerít Pegman feltámasztásának: többek között tweetekben bátorítják arra a felhasználókat,hogy kiválasszák Pegman következő „kalandját” a Google+-on – írja a The Verge.

Screen_Shot_2013-11-06_at_3.56.27_PM_large_verge_medium_landscape

Amint minden felhasználóhoz megérkezik, a Google Maps asztali kliense élő forgalmi figyelmeztetéseket is tartalmaz majd a Waze-től. A Maps iOS és Android verziójában már elérhető adatok hosszú utat tesznek meg, hogy jelezzék a felhasználóknak a lehetséges késést és feltartóztatást az útvonalukon. Ha már navigációról van szó: a Google Maps mostantól „utca szintű” felvételeket biztosít számodra minden fordulásnál (vagy „döntési pontnál”, ahogyan a Google mondja), így érthetőbbé téve, mit várhatsz, amikor ténylegesen elindulsz kocsikázni.

 

Amellett, hogy segít eljutnod oda, ahova szeretnél, a Google a legutóbbi Maps frissítési „felfedező” funkcióin is javított. Az „Earth Tours”, avagy földi utazások lehetővé teszik, hogy 3D nézetben, madártávlatból tekinthesd meg „több ezer helyszín épületeit és területét”. Egészen addig, míg a böngésződben engedélyezett a WebGL, nincs szükséged a különálló Google Earth szoftver telepítésére, hogy hozzáférj ehhez a 3D perspektívához.

Screen_Shot_2013-11-06_at_4.03.15_PM