Miután a Google felvásárolta a közösségi alapú térképekről ismert forgalmi és navigációs alkalmazást, a Waze – t, az üzlet végre elkezdi meghozni a gyümölcsét is – írja a The Next Web. Ezen kívül a YouTube Android applikációja is frissült „kép a képben” funkcióval, új felhasználói felülettel, továbbfejlesztett lejátszási lista támogatással és még sok mással.

A Google Maps iOS és Android verziója mostantól tartalmazni fog egy olyan funkciót, amellyel a Waze felhasználók valós időben nyújthatnak be jelentéseket olyan eseményekről, mint az útlezárások, építkezések és balesetek, a következő országokban: Argentína, Brazília, Chile, Kolumbia, Ecuador, Franciaország, Németország, Mexikó, Panama, Peru, Svájc, az Egyesült Királyság és az Amerikai Egyesült Államok.

92173975-645x250

Hasonlóképpen, az iOS és az Android Waze alkalmazást frissítik a Google keresővel, így a felhasználók gyorsan megtalálhatják a releváns információkat, bármerre járjanak. A Waze térképszerkesztője kiegészült továbbá a Google Street View szolgáltatásával és szatellit felvételekkel is, ami szintén sokat segít abban, hogy a platform térképei az idő előrehaladtával még pontosabbá váljanak.

Szintén a The Next Web számolt be a YouTube aktuális frissítéséről is az Android Police oldalának köszönhetően. A Google megerősítette, hogy az új funkciók hamarosan minden platformra megérkeznek.

A navigáció sokkal letisztultabb, mint korábban. A „landscape” mód is megújult, valamint ha elfordítod a mobilodat, az oldal egyszerűen követi ezt és alkalmazkodik. Az egyik legérdekesebb funkció a „kép a képben” lehetőség, amivel lehetővé válik, hogy böngéssz tovább a videók között, miközben éppen nézel egyet, amely korábban megragadta a figyelmedet.

1_Screenshot_Nexus4_EN-520x867

Amint elkezdesz nézni valamit az alkalmazásban és haladsz lefelé, a videó minimalizálódik a jobb alsó sarokba. Innen, a képernyő nagyobbik részén folytathatod a videók áttekintését. Ha ismét találsz valamit, amit meg szeretnél nézni, amint kiválasztottad, normál módban elindul a lejátszás, megszakítva az előzőt.

33_Screenshot_Nexus4_EN

Áprilisban a YouTube jelezte, hogy egy új, automatikusan generált lejátszási lista funkciót tesztel. Most már ez is elérhetővé vált Androidon. Az alkalmazás navigációjában lejátszhatod a már meglévő listákat vagy keresgélhetsz a csatornák között mások lejátszási listái után és megnézheted azokat közvetlenül az Android telefonodról vagy tabletedről.

Mivel ebben a hónapban a Chromecast is elindult, nyilván többen kíváncsiak rá, hogyan működik a frissített applikációban. A YouTube folytatta az integrálást a „Cast” gomb és előnézeti kép hozzáadásával, hogy láthasd, amikor egy eszköz csatlakozott. Ezen kívül lehetőség van több videót is felsorakoztatni, amelyeket később szeretnél megtekinteni.