A Google ajándékkal lepte meg az éjszakai baglyokat a Google Maps Androidra verziójára érkezett frissítéssel, amely egy új, kártya alapú felület, valamint egy sor új funkciót is hozott helyszínek megtalálásához és közlekedési információk lekéréséhez– írja a LifeHacker.

A frissítés folyamatosan válik elérhetővé a Play Store-ban (ha viszont a sor elejére szeretnél ugrani, az Android Police-nak van egy APK mirrorje az Android 4.0-val vagy annál frissebbel rendelkező felhasználóknak).

ku-xlarge

Az új felületen eltűnik az „Action Bar” és helyette a kártya stílus mellett döntöttek, amely az asztali megfelelőjében jelenleg béta tesztelés alatt áll. Van még egy oldalsáv is, amely úgy tűnik, állandó marad.

Továbbá az új kinézet új funkciókat is hozott. Először is a navigációban a teljes útvonaladat megtekintheted és láthatod a forgalmat, útjavításokat vagy lezárásokat, amelyek lelassítanának az utadon vagy annak közelében. A keresőmezőbe kattintva láthatsz egy „Explore” (Felfedez) és egy „Services” (Szolgáltatások) kártyát is, amelyek segítenek abban, hogy új helyeket találj a környékeden.