Egy új kihívás indult a TikTokon, aminek a középpontjában futárok állnak. Az Amazon futárainak meglehetősen rossz munkakörülményeiről már sokat cikkeztek. Sokszor saját testi épségüket is veszélyeztetve kell csomagokat szállítani, elbocsátással fenyegetik őket, ha nem hozzák a kvótát, amit csak úgy érhetnek el, ha még a mosdóba sincs idejük elmenni. Nem nyilatkozhatnak vagy írhatnak semmi rosszat a munkaváltatójukról, és árgusan figyelik az ügyfelek visszajelzését. Pont ennek köszönhető az új őrület. 

Felhasználók arra kérik a sofőröket, hogy kézbesítés közben táncoljanak a biztonsági kamerának. Sokan pedig félve a rossz értékelésektől meg is teszik. Ezek a felvételek pedig kikerülnek a TikTokra, természetesen anélkül, hogy a futárokat erről bárki megkérdezte volna. Van olyan felhasználó, akinek az egész fiókja ilyen táncokkal van tele. 

Néhány sofőr azt mondta, hogy az általuk használt alkalmazásban is jönnek ilyen kérések, ha pedig nem teljesítik az extra kívánságokat, az negatívan befolyásolhatja a mérőszámaikat. A legtöbben inkább emiatt aggódnak, nem is azért, mert az egésznek eléggé disztópikus hangulata van, ahol megfigyeléssel válnak tartalommá. Azt mondják, hogy az embertelen körülmények mindennaposak, az hogy még táncoljanak is közben, már meg se kottyan. Az egyik megkérdezett sofőr például azt mondta, hogy sokkal jobban zavarja, hogy fél éve leszakították az egyik visszapillantó tükrét, az Amazon pedig azóta sem csináltatta meg. 

Forrás: Vice