Az Instagram kibővítette új Cutout (kivágós) matrica opcióját a videókra, így animált matricákat készíthet az alkalmazásban közzétett bármely videoklipből.

Az új funkció amellett, hogy képes objektumokat kivágni állóképekből, GIF-eket is készíthet a videókból. Itt látható működés közben is:

@jonahmanzano bejegyzése
Megtekintés a Threads alkalmazásban

Ez sokkal kreatívabb lehetőségeket kínálhat számunkra a különböző bejegyzési elemek egyedi matricáinak létrehozásával, amelyeket aztán újra és újra megoszthatunk saját történeteinkben és reelseinkben.

Az állóképmatricákhoz hasonlóan ahhoz, hogy egy bejegyzésből matricát hozhasson létre, a készítőnek nyilvánosan közzé kell tennie, miközben engedélyeznie kell a többi felhasználó számára, hogy kivágásokat készítsen a tartalomból. Ez alapértelmezés szerint engedélyezve van, de a felhasználók ki is kapcsolhatják, ha úgy döntenek, hogy megakadályozzák a képek újrafelhasználását. Ezenkívül, ha valaki más bejegyzéseiből kivágott matricát hoz létre, és az adott felhasználó törli a bejegyzést, akkor a matricáját is elveszíti.

Forrás: Social Media Today