Mindössze néhány hete engedélyezte a Facebook a közvetlen GIF feltöltést, már most tesztüzembe állított egy GIF maker alkalmazást iOS-re.

A hírt a The Next Web osztotta meg, és később a legnagyobb közösségi site is megerősítette azt.

Az új GIF kreátor a Facebook kameráján keresztül válik elérhetővé, mintegy opcióként a képernyő tetején. Miután befejeztük a felvételkészítést, az eredményt elmenthetjük GIF formátumban és posztolhatjuk az oldalra, hozzáadhatjuk a Facebook sztorinkhoz vagy akár el is menthetjük telefonunkra.

Abban mindenki egyetért, hogy a GIF-ek a social media leggyorsabban növekvő trendjei. Szerencsére a Facebook is belátta ezt és most gőzerővel dolgozik azon, hogy felzárkózzon olyan GIF-nagyhatalmak mögé, mint a Twitter vagy a Tumblr. Eddig szinte teljesen elzárkózott a mozgóképektől, mindezt azzal indokolva, hogy kaotikus felhasználói élményhez vezetnek. (Bár sok cég szerint a platform inkább a videókra koncentrált, mert azokból könnyebb bevételhez jutni.)

A GIF-készítő alkalmazás pillanatnyilag csak néhány kiválasztott teszter számára elérhető, de a Facebook kijelentette, hogy hamarosan kiterjesztik az új funkciót.

Apropó, akkor hogyan is kezeljük ezentúl a GIF-eket? Korábbi cikkünkben már írtunk erről:

Linkelés nélkül tölthetünk fel GIF-et Facebookra

Forrás: We Are Social Media