A Facebook 2017 augusztusában tette elérhetővé az USA-ban a Facebook Watch alkalmazását, mely mostantól az egész világon élvezhetünk. A kék óriási nagyjából egymilliárd dollárt fektetett a Facebook Watch fejlesztésébe.

De mire is jó a Facebook Watch?

A Facebook Watch segítségével új műsorokat és videós tartalmakat fedezhetünk fel. A videóat a Facebook leginkább aszerint válogatja össze, hogy ismerőseink mit néznek. Az szolgáltatáson belül viszont nemcsak új videókat nézhetünk, de értesülhetünk kedvenc csatornáink, illetve műsor- és tartalomgyártóink újdongásairól és el is menthetjük azokat, ha később szeretnénk őket megtekinteni.

Vagyis nagyjából egy digitális tévécsatorna és videótéka keveréke. Ez a Facebook Netflixe.

Hasznos funkció ellenére a Facebook Watch nem örvend a legnagyobb népszerűségnek. A The Diffusion Group felmérése szerint a Facebook-felhasználók fele sose hallott róla, 24%-uk pedig bár tudja mi az, sose használta még.

Persze azért van mire büszkének is lenni. A szolgáltatás két műsora, a Jada Pinkett Smith által vezetett Red Table Talkot már 3 millióan követik májusi premiere óta, LaVar Ball, Ball In The Familly című műsorát pedig 1,6 millióan.

Mindenesetre tisztán látszik, hogy a Facebook ismét egy óriási globális lépéssel bizonyította, mennyire fontosak számára a videós tartalmak.

Forrás: Mari Smith