A Google Commerce blog számolt be arról, hogy a Google Wallet támogatottá válik a Gmailben, azaz a felhasználók hamarosan pénzt tudnak majd küldeni egymásnak emailben – írja a TechCrunch.

A következő hetekben és hónapokban egy dollár jel fog felugrani azok Gmail fiókjában, akik már használják a Google Wallet szolgáltatását és egy gyors kattintás segítségével megadhatják a címzetteket, valamint az összeget, amelyet csatolmányban szeretnének küldeni. Mivel az összes ilyen tranzakció a Google Walleton keresztül fut, a szokásos figyelmeztetések is életbe lépnek – a csatlakoztatott bankszámlákon keresztüli pénzküldés ingyenes, de azok, akik hitel-vagy betéti kártyával akarnak fizetni, egy további 2,9 százalékos díjat is felszámolnak nekik. Emellett 18 évnél idősebbnek kell lenni ezen szolgáltatás használatához.

A Google nem az első cég, amely alkalmazza az emailben történő pénzküldés koncepcióját – a JPMorgan Chase, a Bank of America és a Wells Fargo is jelentkezett hasonló módszerrel két évvel ezelőtt. Akkor úgy lehetett pénzt küldeni másoknak, ha az illető tudta a címzett mobil számát vagy email címét, de a telepítési folyamat roppant unalmassá vált, amennyiben a címzett nem ugyanannak a banknak a tagja volt. Ezen a ponton még korai megítélni a Google megközelítését, de úgy tűnik, a cég azon dolgozik, hogy minél egyszerűbbé váljon a folyamat az összes érintett fél számára, még abban az esetben is, ha a pénzt fogadó személy nem Gmail felhasználó.

Tavaly ilyenkor már arról beszélt a Google, hogy a Gmailnek 425 millió felhasználója van és nagy részüknek megadatik majd, hogy pénzügyi tranzakciót bonyolítsanak le, fejfájás nélkül. Az Instant Buy API bejelentésével már egyszerűbbé vált egy Android alkalmazáson belül is a vásárlás, amely később szerepet játszhat a Wallet esetében is.

Ezek a fejlemények nem annyira feltűnőek, mint egy Google márkájú Wallet kártya, amely egy pillantás alatt képes lenne megszilárdítani a szolgáltatás jelenlétét, de a Wallet korábbi vezetője Osama Bedler maga nyilatkozott arról, hogy ez a hajó bizony már elment.