Két frissítéssel is jelentkezett nemrég a Google+, amelyek könnyebbé teszik a megosztások és a szerzőiség problémáinak kezelését. Mi a közös a két fejlesztésben? Mindkettő a Google+-on kívül működik, s az egyik a webmesterekre lesz hatással, a másik pedig a keresőmotor találati oldalain lesz látható – írja a MarketingLand.

Beágyazott posztok

A Facebook példáját követve most már bármely Google+ beágyazható egy harmadik fél oldalán. Ehhez annyi a teendő, hogy az adott bejegyzésnél az „Embed post” opciót választjuk a legördülő menüből. Ezután kimásolható, majd beilleszthető a kód a weboldaladra.

Copy-of-embed_post_code-600x337

A felhasználók továbbá megoszthatják, +1-gyelhetik a beágyazott posztokat, valamint hozzászólást is írhatnak ezekhez. A beágyazás minden típusú bejegyzés esetében működik, beleértve a szövegeseket, a fotókat és a videókat.

Copy-of-si_embedded_post-600x418

Automatikus szerzőség Google+ bejelentkezéssel

Ha használod a Google+ bejelentkezési lehetőséget, most már nem kell majd aggódnod a szerzőségi attribúció miatt. A Google Authorship, vagyis a „Google szerzőség” automatikusan hozzáadódik a fiókodhoz, amint bejelentkeztél, s mindehhez nem szükséges email megerősítés vagy szerzőségi tagek. Ez a funkció két platformon debütál először, a WordPress és a Typepad felületén. Amikor aktiválva van, látható lesz a szerző neve a keresőmotorok találati listájában a kihozott eredmények mellett.

Matt-Search-600x337

A következő oldalak, amelyekre kiterjesztik a funkciót, egyebek mellett az About.com, a WikiHow és az Examiner lesz.

További információkért a legújabb Google+ fejlesztésekkel kapcsolatban nézzétek meg a hivatalos Google bejegyzést!