Tavaly nyáron Angela Micol amatőr archeológus rég elveszett egyiptomi piramisok létezésének bizonyítékát találhatta meg a Google Earth segítéségével. Észak-Karolinában lévő otthonából azonosított két építményt, amelyek hagyományos piramis formát öltenek. Felvételeit elküldte egyiptomi kutatóknak, akik úgy döntöttek, helyszíni vizsgálatokra is szükség van, hogy meghatározhassák, emberi kéz vagy a természet hozta létre azokat – írja a The Daily Dot.

Kiderült, hogy Micolnak valószínűleg igaza van. Medhat Kamal El-Kady és Haidy Farouk Abdel-Hamid keresték meg őket, ritka egyiptomi térképek gyűjtői, akik felfedezték, hogy ezek a formációk piramisokként vannak feltüntetve a régi térképeken. Egyiptomi kutatók egy csoportjának helyszíni felmérései szerint szándékosan lettek eltemetve és a képződmények valóban rendelkeznek az egyiptomi piramisokra jellemző néhány specifikus tulajdonsággal. Szerintük feltehetőleg még több ilyen bújik meg a felszín alatt.

Micol a Google Earth segítségével már más ősinek vélt területeket is felfedezett és crowdfunding eszközökkel igyekszik forrást találni kutatásokhoz, valamint felkelteni hivatásos archeológusok figyelmét. A következő lépés valószínűleg az lesz, hogy kiderítik, mit rejtenek a frissen felfedezett formációk.