A Google egyszerűbbé teszi számunkra, hogy felfedezzük, mit lájkoltak a Google+-on a barátaink. Ezen a héten indul azoknak a posztoknak a kiemelése a hírfolyamodban, amelyeket a köreidbe tartozó emberek +1-gyeltek, valamint néhány saját bejegyzésed is felbukkanhat így a barátaid Google+ falán – írja a Mashable.

A funkció lényegében hasonló ahhoz, ahogyan Facebookon kerülnek kiemelésre a posztok, hiszen mostantól a Google+ bejegyzéseknél is látni fogjuk, kik +1-gyeltél azt a köreinkből, közvetlenül az adott tartalom felett.

activity-post-e

Olyan tartalmakról van szó, amelyek egyébként lehet, hogy nem jelennének meg a hírfolyamodban. Például egy barátod ismerősének posztja most feltűnhet nálad, amennyiben több közös ismerősötök, akik a te köreidben is ott vannak, +1-gyelték a bejegyzést.

Ezek a tartalmak csak akkor fognak megjelenni viszont, ha engedélyt adtál hozzá. Így egy olyan bejegyzés, amelyet bizonyos köreidbe tartozók számára tettél csak láthatóvá, értelemszerűen kizárólag náluk bukkan majd fel. Amit viszont publikussá teszel, azt mások idegenekkel is megoszthatják.

Ha inkább szeretnéd megőrizni a +1-eid magánéletét a Google+-on, beállíthatod, hogy ki láthatja azokat kiemelve a hírfolyamában a Beállítások oldalon.

Mit gondoltok az új funkcióról?