A nagy, még mindig bétában működő Google Maps átalakítás számos új, ragyogó dolgot hozott a felhasználóknak, a teljes képernyős kezelőfelülettől a drasztikusan feljavított tömegközlekedési integrációig. Ugyanakkor hátra is hagyott néhány funkciót, amelyet az emberek már évek óta használtak és ami miatt sokan elszomorodtak. Az egyik ilyen volt a több végcéllal rendelkező útvonalak megadásának lehetősége, amely azonban most ünnepélyesen visszatért – írja a TechCrunch.

Az útvonaladon egy új helyszín megadásához csak kattintanod kell a kis plusz jelre a lista alatt. Amint listázva lett minden úti célod, egyesével mozgathatóak úgy, hogy megfelelően illeszkedjenek az útvonalad sorrendjéhez.

drag-and-drop

Az új Google Maps ezen kívül elcsent néhány trükköt az egyik testvérétől is, a Google Now szolgáltatásától.

Ha a Google tudja, hogy hamarosan repülőre kell szállnod, esetleg van egy szoba- vagy asztalfoglalásod a határidőnaplódban, az adatokat automatikusan behúzza majd a Maps szolgáltatásába, amikor bejelentkezel. Ha például egy repülőtérre keresel rá, listázva lesznek a következő repüléseid adatai.

Végül pedig a Google Maps beleveti magát a jövőbeli események adataiba is, adott területen vagy meghatározott helyszíneken. Ha például „zenei rendezvények”-re keresel rá, kidobja azokat, amelyek aktuálisak a régióban és megmutatja a közelgő eseményeket. Ha rákeresel például egy stadionra vagy koncertteremre, akkor pedig igyekszik majd felsorolni, kik fognak ott játszani a következő hetekben.