A Google új mobil hirdetési formátumot vezet be, ez elsősorban Facebook és Instagram felhasználók számára lehet ismerős a kialakítása miatt.

A Model Automotive Ads nevű formátum nagyban hasonlít a Facebookon és Instagramon is elérhető galériás reklám felületre, az új opció segítségével több kép is használható a hirdetéshez, amelyet a felhasználó végig tud lapozni. A Google az új hirdetési formát először az autós iparág számára teszi elérhetővé, ezzel szeretné segíteni a felhasználókat, hogy több képet lássanak az esetlegesen megvásárolni kívánt autóról.

google-model-automotive-ads

A Google több új elemzési formát is kínál a Model Automotive Ads kampányokhoz, amivel jobban követhető lesz, hogy a vevő milyen utat jár be a vásárlása során. A statisztika megmutatja milyen gyakran keres olyan kifejezésekre, amelyek esetében hozzáférhető a galériás hirdetés, vagy éppen arról, hogy más gyártók milyen gyakorisággal alkalmazzák ezt az új formátumot.

 

A mobilos felületre optimalizált új hirdetési forma egyelőre csak az Egyesült Államokban érhető el, ráadásul azon autógyártóknak, amelyek a Google-lel partnerségi viszonyt ápolnak. Azonban nem volna meglepő, ha hamarosan celebek, receptek, vagy éppen elektronikai termékek kereséseire is megjelenne a több fotót kínáló új formátum.

Forrás: Adwords blog