Néhány Google Now fejlesztés, melyekről az Android 4.4 KitKat leleplezésekor tettek említést, készen áll az indulásra most, hogy a keresőóriás elkezdte promotálni Android alkalmazásának új verzióját. Múlt hónapban már felbukkant a funkció, amellyel adott emberekről szóló híreket lehet követni, de ez speciális témák esetében működik így, amelyekre rákerestél vagy úgy döntöttél, követni fogsz. Nem egészen helyettesíti a Google Readert (RIP), de a mostani weboldal frissítés kártyák formájában mutatja meg a kiválasztott források legutóbbi posztjait, míg a „What to Watch” kártya további javaslatokat mutat filmekre és TV műsorokra – írja az Engadget.com.

gnow-websiteupdate02

Ez nem minden ugyanakkor, ugyanis a Waze forgalmi értesítői, amelyek már elkezdtek megjelenni az asztali kliensen és a Google Mapsben is, szintén érkeznek a Google Now-ra: figyelmeztetést kapsz, ha valami releváns forgalmi változás van a kiválasztott szakaszon. A további frissítések között van például az is, hogy élőben követhetőek sporteredmények és be lehet állítani, hogy egy emlékeztető ismétlődjön. Ahogy megszokhattuk, ezek az újdonságok is szépen, sorjában érnek el majd mindenkihez, de meg lehet nézni ezt a Google+ posztot, ha kíváncsi vagy, milyen lesz a vizuális megjelenés.

Frissítés: Az Android Police és a Droid-Life mutatott rá arra, hogy ezzel a frissítéssel könnyen hozzáadhatod a Google Experience Launchert a Nexus 5-től bármely eszközig, amelyen Android 4.1 vagy frissebb rendszer fut. Mindkét oldal rendelkezik letöltésekkel a hivatalos HOME APK-re, ami lehetővé teszi a keresés aktiválását és parancsok kiadását az „Ok Google” jelszóval egyenesen a kezdőképernyőről. Emellett elérhető néhány új animáció is.

Frissítés 2: Amint arról az Ars Technica beszámolt, vannak még a háttérben más figyelemreméltó fejlesztések is, amelyekre a Google azonban úgy tűnik, nem akarja felhívni a figyelmet. Például mostantól interakcióba léphetsz a Google Now szolgáltatásával olyan hangutasítások használatával, amelyek már inkább emlékeztetnek társalgásra és egyúttal Sirire. Kipróbálhatod magad is vagy nézd meg a példát egy rövid videóban, amelyet az Ars Technica rakott össze.