A Google megtesz minden tőle telhetőt, hogy mindenkit megríkasson (a jó értelemben) legutóbbi szívmelengető reklámjával. A „Reunion” című videó, mely a Google keresőt promotálja, pár nap alatt vált „virálissá” több, mint 4 millió megtekintéssel a YouTube-on. Az Unruly Media Top 20-as virális videó listáján a negyedik helyet szerezte meg és több, mint 665 ezer Facebook és 11,400 Twitter megosztást ért el – írja a MarketingLand.

A reklám kiemeli a Google keresés erejét asztalon és mobilon, bemutatva, hogyan tudja egy unoka elintézni, hogy a nagypapája ismét találkozzon rég elveszített legjobb barátjával. Csak néhány részletet ismer a történetből, amit a papa mesélt egy fiatal fiúról Lahore-ban. Az indiai Delhi felhőkarcolóinak képével nyit a videó, s látjuk az unokát, amint különböző kifejezésekre keres rá a Google keresőben a saját laptopján.

A reklám három és fél perces történetmesélést jelenít meg, melynek végén a két idős úriember szemtől szemben találkozhat. Ha nem tartozol a négy millió ember közé, akik már látták a videót, megnézheted itt: