Egy apró nevelési tanács: nem szabad eladni a gyerekeidet Facebookon, még akkor sem, ha nagyon kell a pénz – int a Mashable, miután kiderült, hogy egy anya megpróbálta eladni gyerekeit a közösségi oldalon 4 ezer dollárért.

Misty VanHornt, a 22 éves kétgyermekes családanyát kiskorúakkal való emberkereskedelem vádjával tartóztatták le Oklahomában, miután 10 hónapos és 2 éves lányáért kérte a közösségi oldalon a több ezer dollárt.

A rendőrségi jelentés szerint ráadásul nem is ez volt az első eset, korábban egy másik ajánlatot tett: 1000 dollár a kisebbik lányért, vagy mindkettőért 4 ezer. És még vásárlójelölt is akadt Fort Smithből, ami azt jelenti, hogy VanHornt még szövetségi bűncselekmény elkövetésével is vádolhatják, mivel a két üzletfél otthona külön államokba esik.

children-sold-facebook

Ami talán meglepő, hogy a rendőrség elhitte VanHornnak, hogy a barátját akarta kiváltani a börtönből az 1000 dollárral és a nő szabadulásáért most 40 ezer dollárt kell kifizetnie annak, aki őt is kint akarja látni. A gyerekek most az állam humán szolgáltatásokért felelős osztályán vannak felügyelet alatt.

Ha valaki utána akarna nézni az elkövetőnek, már most szólunk, hogy két Misty VanHorn is van Facebookon. Egyikük tényleg hasonlít a rendőrség által kiadott fényképre, de nem az elkövető városában él.