A ZoomSphere az első olyan eszköz, amely beleépítette a statisztikájába a Facebook reakcióit.

A néhány hete bemutatkozó facebookos reakció gombok nem csupán a felhasználók örültek, hanem a Facebook-oldalak adminjai is. Így ugyanis sokkal pontosabb visszajelzést kapnak a posztjaikról, arról, hogy például a célközönség valóban viccesnek találta-e a humorosnak szánt megosztást, vagy inkább bosszantónak.

Ennek a sokkal pontosabb és precízebb elemzésében segít mostantól a ZoomSphere, amely egy olyan, közösségi megjelenést menedzselő eszköz, ami nem csak statisztikákat biztosít, de a teljes munkafolyamatot egyszerűbbé teszi.

dreamstime_m_57273819

Ha használod az oldalt, és Analitika modullal is rendelkezel, akkor a ZoomSphere megmutatja a reakciók statisztikáit is. Ezeket az adatokat két részre bontva lehet megnézni – olvasható az oldal hivatalos blogján.

Az egyik, a „Posts that aroused the most emotions” azokat a posztokat mutatja, amelyek 1-1 érzéskategórián belül a legtöbb visszajelzést kapták. Így tényleg pár másodpercbe telik, hogy megtudd, mik voltak a legviccesebb, vagy éppen a legszomorúbb bejegyzésed.

zoomsphere-statisztika-facebook-reakcio

A másik a „Complete list of admin posts”, ez a mért időszakra vonatkozó egyedi poszt statisztikákat mutatja meg. Ebben a táblázatban megtekintheted az összes reakció egyedi statisztikáját. A táblázat tartalmazza azokat a címkéket is, amelyeket a bejegyzés közzétételekor már hozzárendeltél, így egészen pontosan látni fogod, hogy milyen típusú tartalmakra hogyan reagáll a közönséged. Akárcsak korábban, természetesen az adatokat igény szerint most is átrendezheted csökkenő, vagy növekvő sorrendbe, ehhez elegendő csupán arra az emoji ikonra kattintani, amelyikre kíváncsi vagy.