Új közösségimédia-őrület terjed Dél-Koreában: a fogpiszkálóevés. Igen, az, még egyszer: fogpiszkálóevés. Persze gyorsan hozzá kell tenni, hogy ez nem a nálunk elterjed fa fogpiszkálót jelenti, hanem a Koreában népszerű, környezetbarátnak és biológiailag lebomlónak tartott eszközök, amik az ottani asztalokon gyakran kint vannak, és falatkák szedésére szolgálnak. (Mondjuk a környezetbarát és lebomló a fára igaz a leginkább, de most ezzel ne foglalkozzunk.) Elvileg ez az anyag kis mennyiségben nem okoz semmit az ember gyomrában, de azért nem ajánlják rendes fogyasztásra.

Szóval van ez a fogpiszkáló, és valaki kitalálta, hogy ezt kisüti. De nem csak úgy beledobálja az olajba, hanem még be is panírozza. Sajtporral, fűszerekkel szórják meg, majd ezek után mehet a sütés. Az meg hogy zöld lesz, az ételfesték miatt van.

Az egész meg onnan jött, hogy Dél-Koreában népszerűek a Mukbang nevű online étkezési műsorok, amelyekben gyakran túl sok ételt vagy szokatlan ételeket fogyasztanak. Állítólag egy ilyenben tűnt fel a dolog, aztán a gyerekek emiatt sült fogpiszkálót kértek.

És hát ez aztán elkezdett terjedni a közösségi médiában, de annyira, hogy az egészségügyi szervezetek külön kérik már az embereket, hogy ne egyenek már fogpiszkálót. Szerintünk igazuk van, tényleg ne egyenek. A nálunk elterjedt fát meg tényleg ne. Főleg egészben.

Forrás: Sky News