Újabb őrület terjed a közösségi médiában. Szülők törnek tojást a gyerekük fején, amiről itt egy összefoglaló videó.

Ez amúgy alapvetően lehetne vicces is, de azért a gyerekek arcát figyelve nem minden esetben az.

A múlt héten Sarah, a nagy követőbázissal rendelkező „mom.uncharted” fiók mögött álló nő a TikTokon, elmondta gondolatait a „trendről”:

„Igen, megcímkéztek néhány ilyen videón, és kétféleképpen látom a dolgot. Az egyik, a gyerek fejére koppintják a tojást, ő kissé összezavarodik, de végül nevet és így egy kicsit vicces. A másik, hogy megreped a tojás a fejükön, amitől nagyon idegesek lesznek és kiborulnak” – magyarázta Sarah. 

Sarah oldala a gyermekek kizsákmányolásának és bántalmazásának a közösségi médiában való felhívására szolgál, és elmagyarázza, hogy a „megosztás” (a gyermekekről szóló személyes tartalom túlzott megosztása a közösségi médiában) miért hihetetlenül problematikus.

Szerinte az emberek már annyira rá vannak kényszerítve, hogy minél jobban a figyelem középpontjában legyenek, hogy képesek a sok lájkért a gyereküket felhasználni, most éppen úgy, hogy váratlanul tojást törnek a fejükön.

Gyakorlatilag aki ilyet csinál, kárt okoz a gyereknek, a világ szeme láttára alázza meg. És az az ember csinálja ezt vele, akiben a legjobban megbízik. Szóval a tanács, ne legyen senki a saját gyereke első zaklatója.

Forrás: Motherly