Az Instant Articles SDK frissítésével hamarosan már nem csak a Facebook, hanem a Google AMP publikációs formátumára is tudunk kódot generálni – vagyis tartalmat készíteni.

Piyush Mangalick, a Facebook partner engineering directora a Facebook blogjában fejtette ki, hogy a Journalism Projectben résztvevő újságíróknak sokszor problémát okozott, hogy egyik formátumot a másik megfelelő formátummá alakítsák át, mikor ha több platformon akartak publikálni. Ezt oldja most meg a Facebook fejlesztése. Mostantól az Instant Articles SDK segítségével már nem csak Facebookra, de Google AMP-re is gyárthatunk tartalmat.

A Facebook következő lépése az lesz, hogy az Apple News publikációs formátumára is tudjanak kódot generálni a szerkesztők.

Ezzel együtt a Facebook azt is könnyűvé teszi a szerkesztők számára, az Instant Articles Style Editorban eddig használt style formátumokat az AMP-ben és az Apple News-ban is használhassák. A Style Editorban szerkesztett különböző fontok, színek és kiemelések a hírek szerint szinte teljes egészében hasonlóan jelenthetnek meg az AMP és az Apple News formuláiban, mint a Facebook Instant Articles-ben.

Forrás: We Are Social Media