Épp a múlt héten írtuk, hogy a lehető legváratlanabb helyen, a LinkedInen is felbukkannak a Snapchatről származó, de az Instagram és a Facebook által igazán népszerűvé tett, 24 óra után eltűnő Stories-bejegyzések. Ha ez már sok lenne, akkor van egy rossz hírünk: hamarosan a YouTube-ot is elárasztják az ilyen videók, ugyanis a videomegosztó bejelentette, hogy elérhetővé tették a lehetőséget a 10.000-nél több követővel rendelkező felhasználók számára.

Ez a szolgáltatás persze nem újdonság a YouTube-on, hiszen a cég nagyjából egy éve hívta életre Reels néven, majd idén júniusban a VidCon keretében átnevezték YouTube Storiesra, és ezzel párhuzamosan azt is elárulták, hogy a kiváltságos felhasználók után még 2018 folyamán elérhetővé teszik a szélesebb rétegek számára is. Az ígéretüket be is tartották, és mostantól minden minimum 10.000 követővel rendelkező csatorna készíthet ilyen, 24 óra helyett 7 napig látható videókat.

A YouTube Stories felvételek csak mobilon lesznek megtekinthetők, a feliratkozók számára a Subscriptions fül alatt, de a kezdőképernyőre és a következő videó panelre is bekerülnek, így azok is láthatják őket, akik nincsenek feliratkozva a YouTube Stories videókat készítő csatornákra.

Forrás: Adweek