A Facebook az elmúlt évek során rengeteg hasznos (és kevésbé hasznos) újítást pakolt a rendkívül népszerű, a Facebookon keresztül is elérhető Messenger csevegőbe, bár a legjelentősebb változások legtöbbször a mobilos verziót érintették. A fejlődés természetesen idén sem ért véget, hiszen a vállalat már az idei fejlesztői konferenciáján bejelentette, hogy a következő lépések egyike egy, a korábbinál letisztultabb dizájn bevezetése, kevesebb gombbal és átláthatóbb elrendezéssel.

A ráncfelvarrás ugyanakkor nemcsak az okostelefonos alkalmazást érinti, de a böngészős, a Facebookon belül elérhető verziót is, ugyanis az elmúlt napokban egyre több felhasználó jelezte, hogy miközben a közösségi oldal komoly problémákkal küzdött, megjelent az új dizájn, ami több elemében a mobilos megoldást idézi: lekerekített formát kaptak a szövegbeviteli ablakok, és a Facebook terveinek megfelelően eltűnt a fél tucatnál is több gomb, már nem sorakozik rengeteg opció egymás mellett.

A ráncfelvarrás hamarosan mindenkinél látható lesz

Az új dizájnban már csak négy ikon látható a chat-ablak alatt: a bal oldalra helyezett menüvel olyan kiegészítőket érhetünk el, mint a Játékok, a Tervek és a Kamera, a szövegbeviteli mező részeként kapjuk a hangulatjelek és a matricák gombjait, a jobb szélen pedig az egyetlen gombnyomással „aktiválható”, a beállítások között meghatározott, beszélgetésenként változtatható emoji kapott helyet.

Az új dizájn egyelőre még csak a „kiválasztottaknál” látható, és ahogy az ilyen esetekben lenni szokott, a frissítés vélhetőleg fokozatosan jelenik majd meg a felhasználóknál, jó eséllyel az elkövetkezendő napokban és hetekben.