Amerikában már elindult a szolgáltatás, a következő hetekben pedig globálisan kiterjesztik majd.

Arról már decemberben írtunk a Be Social blogon, hogy hamarosan bármelyik felhasználó streamelhet a Facebookon. Most már Amerikában valóban elindult a Facebook Live (iOS-ről legalábbis), és az ígéretek szerint tényleg csak néhány hét, hogy a többi ország felhasználója is élhessen a lehetőséggel.

facebook-live

A Facebook Live-ot az állapotfrissítésnél lehet majd megtalálni. A streamelés pedig pont úgy fog működni, mint mondjuk a Periscope alkalmazásnál, vagyis egy rövid leírás kíséretében el lehet kezdeni az élő adást, aminek az időtartama alatt az ismerőseink valós időben kommentelhetnek. Ha végeztünk, akkor a közvetítést videóvá konvertálja a Facebook, amit megoszthatunk az idővonalunkon.

Ezen felül pedig akár oldalak, akár ismerősök közvetítéseire is feliratkozhatunk majd (nagyjából ahhoz hasonlóan, mint ahogy most az eseményeknél is van erre lehetőségünk), így értesítést kapunk majd a streamről, nehogy lemaradjunk róla.

Az elején vélhetően nálunk is csak iOS-ről működik majd a funkció, de a Facebook azt ígéri, hogy Androidról is elérhetővé teszik majd a szolgáltatást. Hogy mikor? „Hamarosan.”