A fejlesztésről már régóta tudni, de hamarosan mindenki számára valósággá válik a Facebook saját randiszolgáltatása, a Dating, amit a legnagyobb közösségi oldal már élesben tesztel Kolumbiában, szóval már csak hetek kérdése, hogy a világ többi részén is elérhetővé váljon a facebookos párkeresés lehetősége a felhasználók számára.

Persze felmerülhet a kérdés, hogy a Mark Zuckerbergék megoldása miben lesz más, mint mondjuk a Tinder vagy a többi hasonló alkalmazás, de a cégnek erre is van konkrét válasza: a Dating kiszűri azokat az embereket, akiket már ismerünk, így esély sincs arra, hogy barátok, kollégák vagy éppen exek bukkanjanak fel a társkeresőt kipróbálása közben.

Hamarosan már a Facebookon is próbálkozhatunk a párkereséssel – Forrás: Pexels

Ha valaki a Facebook segítségével szeretné megtalálni a szerelmet, először külön Dating regisztrációt kell készítenie, a közösségi oldalba integrált funkció viszont csak a keresztnevét fogja mutatni a többi párkeresőnek. Az adatlapon lehetőség lesz bemutatkozó szöveg írására (a lakhelyünket és a korunkat ugyanakkor nem módosíthatjuk), ami a többi felhasználónak is megjelenik, és a rendszer a kötelezően megadott tartózkodási hely alapján fogja feldobni a releváns találatokat – akárcsak a Tinder.

Jelentős eltérés ugyanakkor, hogy a Facebook párkereső szolgáltatásában – a klasszikus megoldásokhoz hasonlóan – bárki írhat majd bárkinek, viszont valódi kapcsolat csak akkor jön létre, ha a másik fél jóváhagyja az üzenetünket, tehát ez pontosan úgy fog működni, mint a nem ismerősöknek küldött Messenger üzenetek esetében. Fontos továbbá, hogy a párkereső felek csak szöveggel és hangulatjelekkel tudnak majd kommunikálni, így nem lesz lehetőség kéretlen videók és képek küldésére, illetve természetesen lehetőség lesz arra is, hogy teljesen letiltsuk a nem kívánatos személyeket.

Forrás: TechCrunch