A WhatsApp hamarosan lehetővé teheti az embereknek, hogy felhasználónevet adjanak hozzá a profiljukhoz. A WhatsApp felhasználónév hasonló módon működne, mint az olyan közösségi média platformokon, mint az Instagram, a Facebook és a Snapchat. Ez azt jelenti, hogy ez egy egyedi név lesz, amely egyetlen profilhoz kapcsolódik, és több funkciót is használhat majd az alkalmazásban.

Ennek az opciónak a segítségével az emberek üzenetet küldhetnek a WhatsApp-on úgy, hogy a telefonszámuk helyett a felhasználónevet írják be az Új csevegés ablakba. Ez azt jelenti, hogy többé nem kell megosztania mobilszámát valakivel, hogy csevegjen vele a platformon. 

Ha meg kell szólítania valakit egy csoportos csevegésben, akinek a névjegye nincs mentve az eszközén, meg kell adnia a kapcsolattartó számát, majd a @ szimbólumot. Az új funkcióval a telefonszámuk helyett a felhasználónevükkel szólíthatjuk meg őket, ami kényelmesebb, mivel a felhasználónevek általában jobban megjegyezhetők, mint a mobilszámok.

Mivel a felhasználónevek egyediek, a funkció életbe lépését követően azonnal igényelnie kell a kívánt nevet. Mert ha nem, akkor valaki más elveheti, és akkor jönnek a számokkal tűzdel user nevek

Jelenleg nincs információ arról, hogy a funkció mikor és egyáltalán elérhető lesz-e, de minden bizonnyal a következő hónapokban megtörténik majd.

Forrás: SamMobile