A Facebook hivatalosan is bejelentette, hogy a legújabb fejlesztésén keresztül a ezentúl ételeket is rendelhetünk közvetlenül a közösségi oldalon. Ahelyett, hogy a platform más ételfutár szolgálatokkal versenyezne, inkább együttműködik számos étteremlánccal a felület kivitelezésében.

A felhasználók majd egy  „Order food” menüpontot találnak a Facebook appon belül, ahol böngészhetnek a közelükben található éttermek között, majd ha kiválasztották a számukra szimpatikusat, meg is kezdhetik a rendelést. Az ételválasztásban az is segíteni fog, hogy a felhasználók elolvashatják az ismerőseik által írt véleményeket és visszajelzéseket a kiszemelt étteremről.

A legnagyobb közösségi platform már egy ideje dolgozik ételrendelésre vonatkozó szolgáltatások kivitelezésén, de most úgy tűnik, hogy nemsokára meg is jelenik. Először még csak az USA-ban vezetik be, és egyelőre nem tudni, hogy mikor érkezik az új funkció további országokban is. A Facebook azt is elmondta, hogy a funkciót tavaly óta tesztelik, különös tekintettel a fogyasztói véleményekre. A közösségi oldal azt is elmondta, hogy az új alkalmazás használata teljesen ingyenes lesz, nem számolnak fel díjakat.

Újabb Facebook funkciókról itt számoltunk be:

Új eszközökkel bővül a Facebook Creative Hub

A Facebook képi keresés teszteléséről pedig itt számoltunk be:

A Facebook már teszteli a képi keresés funkciót

Forrás: Social Media Today