A Google még május végén jelentette be, hogy a fizetős YouTube Red után hamarosan a hagyományos YouTube app esetében is elérhető lesz a lekicsinyített futtatás lehetősége (Picture in Picture mód), tehát az androidos alkalmazást elindítva apró ablakba zsugoríthatjuk a YouTube-ot, hogy a videók lejátszása közben a telefon többi funkcióját is tudjuk használni.

Ugyan hivatalos megjelenési dátum még nincs a kiváló funkció világszintű aktiválást illetően, de az Egyesült Államokban élő felhasználók egy szűk rétegének már megjelent az újítás, szóval az már bizton állítható, hogy a videomegosztó szolgáltatás elkezdte a tesztelést. A beszámolók szerint a YouTube használata közben elég megnyomni a Home gombot, és az éppen megtekintett videó lekicsinyítve a képernyő szélére kerül, így könnyedén hozzáférhetünk más alkalmazásokhoz, miközben a lejátszás zavartalanul folytatódik.

Miközben fut a videó oldalt, simán használható a többi app

A megoldás ugyanakkor nem működik minden videó esetében, ugyanis egyes felhasználók beszámolói szerint a zenés videóknál előfordul, hogy a YouTube letiltja az új funkciót – méghozzá a feltöltő kérésére. Hivatalos információ egyelőre nincs azzal kapcsolatban, hogy ez a korlátozás megmarad-e az élesítés követően, ahogy jelenleg még azt sem tudni, hogy az új lehetőség mikor válik elérhető a szélesebb rétegek számára az Egyesült Államokon kívül.

Forrás: The Verge