Kilenc kiadó speciális tartalmaival.

Arról már írtunk korábban, hogy több kiadóval is egyeztet a Facebook arról, hogy bizonyos tartalmak speciálisan csakis a közösségi oldalon jelenjenek meg. Nos, a szolgáltatásnak már van Facebook-oldala, és Instant Articles néven fut. Jelenleg kilenc partnere van a Facebooknak, köztük megtaláljuk a BBC-t, a National Geographicot és a BuzzFeedet is.

Az Instant Articles lényege, hogy egy különleges felületen a tartalomgyártók meg tudják osztani a cikkeiket, amiket a felhasználók mobilon is elérhetnek. A cikkeket számos interaktív elemmel, videókkal, forgatható térképekkel, hangalámondással is fel lehet dobni. A nagyobb fotókat akár a telefon döntésével, érintés nélkül is végig lehet nézegetni.

instant-articles-facebook

A másik fontos szempont itt a gyorsaság, állítólag 10-szer nagyobb sebességgel töltenek majd be a nagyobb anyagok is, mint azt a felhasználók megszokhatták ahhoz képest, mintha a Facebookról nyitnának meg egy cikket.

Várhatóan akár pillanatokon belül elindulhat az Instant Articles, amit most kivételesen nem csupán az amerikai felhasználók, hanem világszerte kipróbálhatnak majd az emberek. Persze lesz azért némi szűrés itt is, eleinte ugyanis csak az iPhone tulajdonosok férhetnek majd hozzá ezekhez a tartalmakhoz.